کتاب‌های دکتر محمد دبیرمقدم و دکتر کورش صفوی نامزد دریافت جایزۀ کتاب سال در بخش زبان‌شناسی شده‌اند.

۱۷ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۰:۵۶ کد : ۱۷۰۸۶ اطلاعیه ها پژوهش
کتاب‌های  دکتر محمد دبیرمقدم و  دکتر کورش صفوی نامزد دریافت جایزۀ کتاب سال در بخش زبان‌شناسی شده‌اند.

عطنا- نامزدهای گروه «زبان شناسی» سی و نهمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در موضوع‌های «زبان فارسی»، «زبان های باستانی و گویش های محلی»، « زبان‌شناسی»، « زبان عربی» و «زبان زبان‌های دیگر» معرفی شدند.

در این بین، کتاب‌های زبان‌شناسی: منظری ایرانی، تألیف دکتر محمد دبیرمقدم و کتاب نگاهی به تاریخ معنی‌شناسی، تألیف دکتر کورش صفوی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی نامزد دریافت جایزۀ کتاب سال در بخش زبان‌شناسی شده‌اند.

در موضوع «زبان فارسی» تنها یک کتاب به عنوان نامزد معرفی شد:

تلفظ در شعر کهن فارسی: بهره‌گیری از شعر در شناخت تلفظ‌های دیرین، تألیف وحید عیدگاه‌طرقبه‌ای، تهران: انتشارات دکتر محمود افشار‏‫؛ با همکاری سخن، ۱۳۹۹، ‏‫۸۵۴ ص.

در موضوع «زبان‌های باستانی و گویش‌های محلی» پنج کتاب زیر جواز ورود به مرحله دوم داوری را کسب کردند:
تاریخ و سنت زردشتی، تألیف حمیدرضا دالوند، ویراستار: عسکر بهرامی، تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، ‏۱۳۹۹، ‏۳۹۲ ص.

جاماسپی: گزارشِ پارسیگِ (پهلویِ) یادگارِ جاماسپ/ جاماسپ‌نامه، ترجمۀ بزرگمهر لقمان، بر پایۀ گزارش رهام اشه، تهران: شورآفرین، ۱۳۹۹، ‏‫۳۲۸ ص.

فارسی باستان: کتیبه‌ها، واژه‌نامه، تألیف محمد حسن‌دوست، ویراستار علمی: چنگیز مولایی، تهران: فرهنگستان زبان و ادب فارسی، ‏‫۱۳۹۹، ۵۴۴ ص.
ف

فرهنگ زبان فارسی باستان، تألیف‏‫ چنگیز مولایی، تهران: آوای خاور‏‫، ‏‫۱۳۹۹، ‏‫۴۷۴ ص.

کتاب سوم دینکرد: گزارش‌گونه‌ای از آموزه‌های اشراقی دین مزدایی، بازسازی نوشتار پهلوی، آوانویسی، ترجمه، یادداشت‌ها بر پایۀ دینکرد چاپ مَدَن فریدون فضیلت، ویراست ۲، پژوهش و ترجمه فریدون فضیلت، تهران: بَرسَم، ‏‫۱۳۹۹، ‏‫۱۴۴۰ ص.

هیات داوران در موضوع «زبان‌شناسی» چهار کتاب زیر را به عنوان نامزد معرفی کردند:
زبان‌شناسی: منظری ایرانی، تألیف محمد دبیرمقدم، تهران: دانشگاه علامه طباطبایی‏‫، ۱۳۹۹، ‏‫۶۱۹، ۱۶۲ ص.
صرف: رویکردهای نظری و کاربرد آنها در تحلیل زبان فارسی، تألیف فائزه ارکان و تهمینه حیدرپور‌بیدگلی، تهران: سمت؛ پژوهشکدۀ تحقیق و توسعۀ علوم انسانی‏‫، ۱۳۹۹، ده، ۳۶۰ ص.

منطق و زبان‌شناسی، تألیف ینس اَلوود، لارس ـ گونار اَندرسُن و اُستِن دال، ترجمۀ فاطمه راکعی، ویراستار: اسدالله فلاحی، تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی‏‫، ۱۳۹۹، ‏‫۲۸۰ ص.

نگاهی به تاریخ معنی‌شناسی، تألیف کورش صفوی، تهران: علمی‏‫، ۱۳۹۹، ‏‫۵۲۰ ص.‏

همچنین در موضوع «زبان عربی» کتاب زیر نامزد شد:

معناشناسی نحو عربی، تألیف فاضل السامرائی، ترجمۀ علی افضلی و لیلا اسداله‌ئی، ویرایش علمی و استناد: زهیر طیب، تهران: تراث اسلامی‏‫، ‏‫۱۳۹۹، ‏‫۴‏‫ ج.

در موضوع «زبان زبان‌های دیگر» نیز کتاب زیر به عنوان نامزد معرفی شد:

Writing scientific papers using English grammatical tips‏, by Mojtaba Arjomandi, Tehran: Hengam, ۱۳۹۹/ ۲۰۲۰, ۵۶۸ pp.

گفتنی است، مراسم پایانی سی‌ونهمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در بهمن‌ماه سال جاری برگزار می‌شود.